Welkom

Machinefabriek Emmen B.V. is een jong en dynamisch metaalbewerkingsbedrijf met circa 70 medewerkers.

De afgelopen jaren hebben we onze sporen verdiend in de metaalindustrie met allround constructiewerk, machinebouw, apparatenbouw, onderhoud en reparatie.

Machinefabriek Emmen B.V. onderscheidt zich in onderstaande disciplines.
- Machinebouw
- Oil and Gas
- Infratechniek
- Milieutechniek
- Engineering
- Marine Constructions
- Onderhoud

>>

Opdracht nieuwe shredder- en transportinstallatie Moerdijk.

Machinefabriek Emmen heeft van Attero de opdracht gekregen voor het verwijderen van de bestaande shredderinstallatie en het leveren, installeren en in bedrijfstellen van een nieuwe shredder- en transportinstallatie voor de afvalenergiecentrale van Attero in Moerdijk. 

>>
LAATSTE NIEUWS
23-01-2014
Vervanging zeeftrommellichaam bij MBA Neumunster (Duitsland)
29-11-2013
Opdracht scheepvaartsluis in het Usquerdermaar nabij Usquert.
25-11-2013
WERELDPRIMEUR IN EMMEN
20-11-2013
Deuren Johan Frisosluis Stavoren geplaatst
04-10-2013
Afsluitbomen op de Oude IJsselbrug in Zutphen

WERELDPRIMEUR IN EMMEN

De allereerste beweegbare klapbrug ter wereld, gebouwd van biocomposiet-materialen, wordt in Emmen gemaakt.

Op dinsdag 26 november presenteren Dierenpark Emmen en VolkerWessels deze wereldprimeur bij Machinefabriek Emmen. Hier staat ook een model van de te bouwen brug en zijn de ‘ingrediënten’ voor biocomposieten aanwezig.
 
Nog nooit eerder werd er van biocomposieten (hoogwaardige innovatieve bouwmaterialen) een beweegbare brug gemaakt. Bij Dinteloord werd wel al een statische biocomposiet-gevelwand geplaatst en is er  ‘gewoon‘ composiet gebruikt bij drie sluisdeuren in het land.
 
Dierenpark Emmen en VolkerWessels bouwen samen een geheel nieuw park op de Noordbargeres. Het doel is in het nieuwe park gebruik te maken van regionale, biobased en gerecyclede materialen, wat past bij de uitstraling die Emmen wil hebben.
Een van die innovaties op het gebied van duurzaamheid is dus de wereldprimeur en het samenwerkingsproject van Dierenpark Emmen, VolkerWessels en Machinefabriek Emmen: de bouw van een beweegbare brug, opgebouwd uit biocomposieten.
Biocomposieten bestaan uit natuurlijke vezels (in het geval van de brug zijn dat vezels van de vlasplant) en een natuurlijke matrix (hars). Biocomposieten zijn in hoge mate duurzaam, want ze leggen geen beslag op schaarse grondstoffen en koppelen mechanische eigenschappen aan een laag gewicht.

Klik hier voor het TV item over de brug (RTV Drenthe)

Klik hier voor het radioverslag (RTV Drenthe)

MF Emmen B.V. bouwt energiezuinige sluis Meerstad.

Na een intensieve tenderperiode waarin Machinefabriek Emmen veel werk heeft gestoken in het minimaliseren van het energieverbruik voor sluis Meerstad,
heeft uiteindelijk dit energieverbruik (EMVI criteria) de doorslag gegeven voor het binnenhalen van het werk.
Eind 2014 varen bewoners en recreanten met hun boot van en naar het Woldmeer, de stad of regio


Klik hier voor een "3D Animatie Meerstad - Uitbreidingsgebied Groningen"

 

 

Opdracht fiets- voetgangersbrug te Rijswijk

Machinefabriek Emmen is na een inschrijving met voorselectie uitverkoren om een slanke fiets- voetgangersbrug te mogen bouwen die is ontworpen door IPV Delft.
De brug over de Vliet heft de barrière op die het Rijn-Schiekanaal (ook wel Vliet genaamd) is voor fietsers. Om dit knelpunt op te lossen is onderzoek gedaan naar de varianten van een vaste oeververbinding voor de fiets. Uit een studie komt een variant naar voren als de meest wenselijke in verband met bereikbaarheid, fietscomfort, inpassing, kosten en eisen van de scheepvaart.

Machinefabriek Emmen B.V. bouwt mee aan Johan Frisosluis in Stavoren.

Er komt een tweede sluis bij de Johan Frisosluis in Stavoren. Dat hebben Provinciale Staten 15 juni jl. besloten. De bouw betekent een einde aan de lange wachttijden voor watersporters in het hoogseizoen. De kosten inclusief de bouw van een informatiecentrum en twintig jaar onderhoud bedragen 19 miljoen euro.

Ten zuiden van de huidige sluis bouwt Ballast Nedam in samenwerking met Machinefabriek Emmen B.V. een nieuwe sluis. Het wordt een bijzondere sluis: een groene en natuurlijke kolk met riet, een grastalud en afmeermogelijkheden.

 

Klik hier voor een 3D animatie.

Klik hier voor de website van de Provincie Fryslân.

Klik hier voor de advertentie in "De Opstekker".

Klik hier om de werkzaamheden bij de JF sluis te volgen.

 

MEER NIEUWS

Deuren Johan Frisosluis Stavoren geplaatst >> Afsluitbomen op de Oude IJsselbrug in Zutphen >> MF Emmen on the move in "Vraag en Aanbod" >> Opdracht "Sluis hart van Meerstad" >> Aanbrengen aandrijvingen spoorbrug en sluis in het Veenparkkanaal >>
Slideshow image